Succesvolle week voor Süskind

Spread the love

De Officiel du film Süskind Site biedt u over de Süskind Film is sinds 19 januari in de bioscoop te zien en is momenteel de hoogst genoteerde Nederlandse film in de box office top 20. De gelijknamige roman van Alex van Galen, uitgegeven door De Arbeiderspers, kwam deze week binnen op nummer negen in de categorie fictie in de bestsellerslijst van CPNB. Het lespakket over verzetsheld Walter Süskind, geïnitieerd door de producenten van de speelfilm, wordt massaal besteld door scholen. Het pakket is inmiddels meer dan 550 keer besteld en de aanmeldingen blijven binnen komen.

De film Süskind van regisseur Rudolf van den Berg speelt zich af in 1942. In het bezette Amsterdam zet  de joodse Walter Süskind zijn leven op het spel door zijn positie als Schouwburg directeur te gebruiken om honderden joodse kinderen te behoeden voor transport naar de concentratiekampen. In Süskind spelen o.a. Jeroen Spitzenberger, Nyncke Beekhuyzen, Karl Markovics, Katja Herbers, Nasrdin Dchar en Tygo Gernandt.

Het lespakket bestaat uit een dvd met beeldmateriaal en een handleiding voor de docent met achtergrondinformatie en vragen voor in de klas. Het lespakket Süskind is bestemd voor de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De thema’s die aan bod komen zijn de Jodenvervolging, verzet, verraad en onderduiken. Deze worden in beeld gebracht door fragmenten uit de speelfilm, getuigenverklaringen en archiefbeelden

Tevens is de soundtrack van de film uitgebracht en is er een biografie over Walter Süskind verschenen, geschreven door Mark Schellekens en uitgegeven door Athenaeum.

San Fu Maltha van Fu Works (Oorlogswinter; Zwartboek), Jeroen Koolbergen van Cadenza Films (Tirza) en Reinier Selen (Nothing Personal; Van God Los) produceerden Süskind in coproductie met VARA.

Distributeur Independent Films brengt Süskind uit in 112 Nederlandse bioscopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *