Vioolsolo Janine Jansen in nieuwe bioscoopfilm Süskind

Spread the love
Janine Jansen heeft een soloviool-partij opgenomen voor de Nederlandse oorlogsfilm Süskind. Het muziekstuk, getiteld ‘Zomer 1945’, is aan het eind van de film te horen. Het bijzondere stuk voor orkest en viool is geschreven door de componisten van de film, Bob Zimmerman en Nando Eweg. De soloviool partij werd speciaal geschreven voor de beroemde violiste. 

Süskind vertelt het verhaal van de joodse verzetsheld Walter Süskind, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werkzaam was voor de Joodsche Raad. De film is vanaf 19 januari in de bioscoop te zien.

Janine Jansen tekende in 2003 als eerste Nederlandse artiest een internationaal, exclusief platencontract bij Decca in Londen.  Inmiddels heeft ze 7 albums uitgebracht die allen de platina status verwierven. Wegens de hoge verkoopcijfers op iTunes benoemde de Britse krant The Independent Janine Jansen tot ‘ Queen of the download’. De track ‘Zomer 1945’ is vanaf vrijdag 13 januari verkrijgbaar via iTunes. In de videoclip zijn beelden uit de film te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *