JEROEN SPITZENBERGER is WALTER SÜSKIND

Spread the love

Walter is eind dertig, een charmante, bijdehante man met humor, die niet alleen veel van zijn vrouw en dochter, maar ook van een goed glas cognac houdt. Hoewel in hart en nieren een zakenman, is hij van nature gezegend met een onmiskenbaar acteertalent dat hij aanwendt voor zijn subversieve activiteiten in en om de Hollandsche Schouwburg.

Jeroen Spitzenberger is één van de gezichtsbepalende acteurs van het Nationale Toneel, waar hij onder meer te zien was in Eline VereVerre Vrienden en Pier Paulo Pasolini. Voor zijn rol in dit stuk wint Jeroen in 2010 de Guido de Moorprijs, de prijs voor het beste aanstormende talent van het Nationale Toneel. Als freelancer werkt hij bij grote en kleine theatergezelschappen, waaronder het Onafhankelijk Toneel, Bonheur, Toneelgroep Amsterdam en Mighty Society. Misschien wilt u meer lezen over het verhaal van de beste oorlogsfilm.

Zijn televisiewerk is divers en loopt uiteen van gastrollen in series als Gooische VrouwenLijn 32 en ‘t Spaanse Schaeptot dragende rollen in BloedverwantenLieve Lust en Sorry, Minister. In de bioscoop is Jeroen te zien in de voor een Oscar genomineerde boekverfilming DE TWEELING, in de thriller STILLE NACHT, in DE DOMINEE en als Prins Valentijn in de filmhit ALLES IS LIEFDE. Als u meer wilt vinden kunt u altijd contact met ons opnemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *